Kaikki sivut

Sivut

Sivut

joulukuuta 13, 2020

BLM Angela Bois - Makrametyöt


BLM - Black Lives Matter aiheiset työni:

Angela Bois


Epätasapainoisessa maailmassa eläminen on usein tuskallista. Pallomme kärsii ekologisesti, taloudellisesti, ruoka- ja juoma varoista sekä tasavertaisuudesta. Täällä kärsii eläintenoikeudet sekä ihmisoikeudet. On etenkin yksi paikka missä inhimillisyys on kärsinyt jo vuosisatoja ja jatkaa epäreiluuttaan. 

Mulle on kaikki yllä mainitut asiat on tärkeitä ja kuuluu etiikkaan minkä mukaan elän ja teen töitä. Mietin pitkään mikä olisi paras tapa nostaa BLM esiin tässä lähteessä ja päätin tehdä musta-harmaita makrame töitä vakituiseen myyntiin. Mustanlangan synkkyys kertoo epätasapainosta. Jokainen työ on tilattavissa tilaustyönä eli työt eivät poistu valikoimasta. En ota kantaa BLM liikkeeseen, poliisien hakkaamiseen tai äärilleen vietyihin tekoihin, vaan epätasa-arvoon mikä näkyy yhä maailmassamme.

Tummaihoiset ihmiset ympäri maapallon ovat kokeneet järjestelmällistä sortoa vuosituhansien ajan. Orjia käytettiin vielä ihmis-ikään nähden aika vähän aikaa sitten, puhumattakaan siitä seuranneesta ajasta missä tilannetta on muka "parannettu" vaikkei totuus ole tämä. Virkavalta profiloi tummaihoiset vaarallisiksi ja ennakkoluulojen takia eivät kohtele heitä inhimillisesti. Et saa samalla tavalla töitä kuin valkoihoinen tai työt mitä saat on sitä "paska duunia". Sinulta viedään lähtöasema elämässä ihosi värin tai sävyn takia - mikä tässä yhtälössä on inhimillistä? Ei niin mikään.

Luettavaa:



Minä henkilökohtaisesti, eikä Jowisfreelife hyväksy minkäänlaista rasismia tai ennakkoluuloa ihmisiltä ympärilläni. BLM Angelas Bois töitä on tällä hetkellä kolme eri kuosia. Materiaalit on kaikissa 80% kierrätyspuuvillaa ellei toisin sanota.


FLOYD
Floyd kuoli poliisin toimesta, kun konstaapeli piti häntä maassa yli kahdeksan minuutin ajan painaen polvellaan Floydin kaulaan - estäen hengityksen ja lopulta tappaen Floydin.

FLOYD työstä lähtee 10€ lahjoitus Operation Black Votelle, heidän tarkoitus on nostaa tietoisuutta, tasa-arvoa ja tummaihoisten asemaa politiikassa. Lue lisää: What we do? 


BREONNA
Breonna kuoli poliisin toimesta. Poliisit tulivat ilmoittamatta tekemään huumeratsiaa väärään osoitteeseen ja vastasivat puolustuslaukaukseen tykittämättä 15 panosta asuntoon tietämättä mitä ja ketä ampuu - Osuen kotona nukkumassa olleeseen Breonnaan kahdeksan kertaa.

BREONNA työn hinnasta lahjoitetaan 10€ Exit Loudly kampanjaan, mikä on Tanya Compasin suunnittelema GoFundMe  -missä autetaan "Queer black young people" Tanyan sanojen mukaan, eli nuoria tummaihoisia queer-ihmisiä. Työn ostolla maksat yhden tummanihoisen ihmisen osallistumismahdollisuuden työpajalle tai online-kurssille. Lue lisää: Exit Loudly Tanyan profiili igssä: Tanya


ATATIANA
Atatianan naapurit ilmoittivat poliisille että hänen etuovensa oli auki, poliisit tulivat paikalle ja ampuivat Atatianan hänen ikkunansa läpi kotonaan, kahdeksan vuotiaan siskonpojan edessä

ATATIANA työstä lähtee lahjoitus Imkaalle. Imkaa keskittyy briteissä naisten olosuhteisiin ja ehkäisemään väkivaltaa etenkin naisia ja lapsia kohtaan. Työn ostosta lähtee 10€ lahjoitus. Lue lisää: imkaan.org.uk sekä Goldengiving Imkaan

Atatiana työ on livenä nähtävissä ja ostettavissa myös Marras Dreads liiketilasta Tampereelta.


Hinta: 66,00€ / kpl

BLM

Black Lives Matter -liike lähti lupaavasti nousuun ja tärkeän asian äärelle kokoontui moni tukemaan. Kuitenkin, kuten aina ihmisten keskuudessa meistä löytyy heitä jotka vetävät överiksi ja niin kävi tässäkin. Joku syyttää koronaa ja sitä että ihmiset on taudin pelossa and/or ollut kotona vähän liian kauan ja siksi purkautuminen tapahtuu näin railakkaasti, mutta totuus taitaa vain olla se että kaikkiin ihmisiin kuuluu heitä jotka vetää yli - olen itsekkin ollut se joka viinaryypyn lopuksi käyttäytyi riehuen ellei lisää löydy. En voinut hyvin ja se purkautui näin ulos.

Pidän tässä nimessä ainakin toistaiseksi BLM koska Black lives matter, töistä ei lähde lahjoitusta tälle liikkeelle vaan jokaisesta työstä lähtee eri kohteeseen lahjoitus mikä lukee töiden kuvauksissa.
Tasa-arvoisuutta voit lisätä esimerkiksi keskittymällä omiin ennakkoluuloihisi sekä lukemalla, lukemalla ja lukemalla aiheesta. Kuutele kokemuksia ja opi.

Luettavaa ja videoita


Tässä on koottuna kirjallisuutta, jossa käsitellään rasismia ja maahanmuuttoa monipuolisesti ja eri näkökulmista.

Maiju Voutilaisen "puhutaan" sarjan video Youtubessa

Missiomme on vahvistaa taiteen, kulttuurin, median ja koulutustoiminnan avulla Suomessa ja Pohjoismaissa rodullistettuihin vähemmistöihin kuuluvien henkilöiden yhteiskunnallista osallisuutta sekä edistää taiteen ja kulttuurin keinoin kulttuurien välistä vuoropuhelua ja yhteenkuuluvuutta.

Anti-Racist Forum is the first critical, intersectional, and feminist PoC-led collaborative anti-racist initiative based in Finland.

Teksti on hyvä paitsi en itse voisi suositella nettipelaamisen aloittamista, harrastustoimintaa on paljon muutakin mikä ei vaadi depoomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>