Haku

tammikuuta 11, 2020

Pienen vessan henkisyys

Meillä on todella pieni vessa, mikä jakautuu niin että jokainen kulma on varattu. Vasemmalla on lavuaari peilikaappeineen ja pönttö - ja oikealla suihku ja pesukone. Ylimääräistä tilaa ei ole millekkään, ei ole ikkunoitakaan joten miten saada tästä tilasta visuaalisesti miellyttävä?

Lue myös: Eko kylppärini
Lue myös: What I use for my hair?

Ostin kuluneen suihkuverhon tilalle kauniin metsähenkisen suihkuverhon. Kotona kävi kuitenkin ilmi, että se oli liian lyhyt. Tai kapea on varmaankin se oikea sana, jotta pesukone pysyy kuivana jäi toinen pää vajaaksi sen 20cm mikä sitten kasteli vessapaperit joka suihkukerralla. Joten nyt ostin sitten taas uuden suihkuverhon, tällä kertaa oikean kokoisena - problem solved.

Kuitenkin pidin niin paljon metsän henkisestä suihkuverhosta että päätin käyttää sen osana vessan henkisyyttä ja sisustusta. Voin pestä hampaat ja katsella tätä metsää, voin käydä pissalla ja tuntea tummaa kuvioo sekä vihreyttä ympärilläni perus laattojen sijaan. Aina sanotaan että pieni tila täytyy pitää avarana jottei tunnu siltä että seinät kaatuu päälle. No, vaikka kuinka avara pieni tila on se silti kaatuu päälle. Tämä sentään luo sen illuusion kuin istuisin huussissa keskellä metsää.

Minimalistinen

Suihkupuoli ei täyty pulloista ja merkkien logoista kun löytyy vain saippua- ja shampoopalat. En pidä siitä että palasaippua ns sulaa muovi-alustaan kiinni joten olen väsännyt rautalangasta omat pedit näille paloille, jotka on kiinni muovialustoissa. Näin saippuat eivät "sula", ne kuivuu nopeasti, ne on helppo ottaa käyttöön ja alusta on helppo pestä.

Muovi on sellainen asia mistä olen päässyt eroon todella monessa asiassa elämässäni, tiedostan muovin olemassa olon jokaisen ostoksen mietinnässä enkä sitä pidä asunnossa jos on yhtään valinnan varaa. Esimerkiksi lähes koko kokkauskalusto keittiössä on muovitonta, samoin rikkalapiomme ja kun piti uusia ämpäri löytyi sekin muovittomana. Aika simppeleitä asioita mutta moni ei edes ajattelisi etsiä muovitonsa ratkaisua.

Mutta nämä Ikean muovikukat olen vielä toistaiseksi pitänyt asunnossa. Haluan omakotitalooni suihkutilaan kasveja ja kiviä - luontoa. Tätä olen paljon jo suunnitellut ja myös valinnut kasveja mitkä selviää vähällä valolla & kosteudella. Vielä on kuitenkin se tilanne etten pysty tätä toteuttamaan asunnossamme, joten pidän nämä muovikukat visuaalisena ilona. Ne ei korvaa aitoja kukkia, mutta näiden olemassa olo suihkussamme estää minua menemästä ajatusmalliin "sittenkun" - mitä yritän välttää. Joten feikkiviidakko pysyy vielä!

Tilan hyötykäyttö

Urheilemme paljon ja hikisiä vaatteita ei voi/kannata heittää suoraan pyykkikoriin ettei lemahda
siellä, joten kuivusmistila on siis tarpeen.

Meidän koko asunto on hyvin pieni ja näille kuivusmivaiheille on ollut väliaikaisia ratkasuja kuten eteisen kaappien ovissa, penkkien päällä, ovien päällä jne. Kuitenkin kun miettii että tämä on asia mitä tapahtuu monta kertaa viikossa, se tarvitsisi oman tilansa. Mulla oli vielä viime vuonna 5 x viikossa fyysinen työ ja 2x reenit. J käy lenkillä keskimäärin 4x viikossa. Vaatteita kuluu ja ne kuivuu.

Asunnosta löytyy rekki pesukoneen päältä, mutta olen 164cm pitkä eli en todellakaan ylety kurottelemaan ja asettamaan pyykkejä roikkumaan rekistä. Kekkasin käyttää kasvikoukut (mitä en tällä hetkellä tarvitse) lisäämään roikkumistilaa. Näin niitä saa siirreltyä ja jopa lyhyt jowi ylttää laittamaan. Mahtuu myös enemmän pyykkiä kun tila kuluu pysty-suunnassa eikä leveys-suunnassa!

4 kommenttia:

  1. Olipa kaunis kylpyhuone, mutta sana kusella pilasi tunnelman. Täytyy itsekin tuota muovittomuutta kohti alkaa pyrkiä, mainitsemistasi asioista on helppo lähteä liikkeelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! Hah muutin sanan vähän yleisöystävällisemmäksi. =) Kiitos kommentistasi!

      Poista
  2. Minäkin olen varsin lyhyt. Kuivatan pyykkejä muovilla hengareilla, joissa pn poikkpuu. Kaiken saa peikkumaan aika ylös kun tarttee saada vaan se koukku kiinni johonkin (mulla suihkuverhon tanko).
    Poikkupuille ripustan sukkia, rintsikoita, housujakin joskun, paidat tietysti hengarilla. Kuivuvat ilmavasti, vähän ehkä heiluen.

    Suosittelen myös ahtaisiin tiloihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toikin kuullostaa tosi hyvältä tavalta säästää tilaa! Kiitos kun jaoit sen :)

      Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>